Kerékpárral vonaton? Igen!

Kerékpárral vonaton!

Egyre jobbak a körülmények a kerékpárok vonaton történő szállítása terén. Az egész ország bejárható, akár egy nap alatt kerékpárral, vonattal!

Amint kigurulunk otthonról, keressük a legjobb közúti lehetőségeket, hogy a kerékpárunkkal ideális körülmények között közlekedhessünk. 2024 márciusában változtak a MÁV tarifák, így egy nap alatt, az egész családdal belefér egy távolabbi uticél, bárhol az országban.

A mindennapokban átlagosan – felmérések alapján – közel 10 kilométeres távot tekerünk. Boltba, barátokhoz, munkába, vagy csak kiugrani valahová. Szabadnapokon már bátrabban vállalhatunk nagyobb távokat, ha jól megtervezzük a kerékpár/vonat lehetőségeket.

A MÁV – jelenleg Magyarországon a legjelentősebb személyszállító vonat közlekedést biztostó szolgáltató – éppen aktuális lehetőségeit ITT (https://www.ujtarifa.hu) érhetjük el, tájékozódhatunk bővebben. De kérhetünk segítséget az állomáson, vagy jegyvásárláskor is.
Egy zónázó, vagy személy vonatra a megjelölt helyeken felrakhatjuk a bicajokat. Elegendő egy Vármegye24, vagy Magyarország24 napijegy. De a legfontosabb változás talán az, hogy a kerékpár jegy, országosan, egységesen 500 Ft. A jegy ennyibe kerül ha a szomszéd településre vonatozunk, vagy az ország másik végébe.

Egyik alkalommal, egy Balatoni kiskör után Siófokon feltettük a bicajokat a vonatra, kényelmesen utaztunk a Déli pályaudvarig, majd onnan hazatekertünk. Így megvolt az élmény a Balatonon is, a kerékpáros kaland is élvezetes volt különösebb fizikai, anyagi terhelés nélkül. Sőt, ha gyerekkel tesszük ezt, a vonaton el tud menni mosdóba, akár szundikálhat is az utazás alatt.


Használjuk ki a lehetőséget, hogy egyszerűbben, olcsóbban bekapcsolhatjuk a közösségi közlekedést a guruláshoz. Mert a vonat is csak gurul …

Vélemény, hozzászólás?